Hypotheek niet meer kunnen betalen

Hypotheek niet meer kunnen betalen?

Het is de schrik van iedere huiseigenaar, de hypotheek niet meer kunnen betalen. U verliest uw baan, en heeft nog wat spaargeld om de eerste maanden door te komen. Maar dan slaat het noodlot toe.


Of de rentevaste periode van uw hypotheek loopt af en de hypotheekrente loopt op dit moment een stuk hoger dan een aantal jaren terug. De enige oplossing lijkt dan vaak te zijn om uw huis te verkopen. Er zijn echter een aantal maatregelen die genomen kunnen worden om dit te voorkomen.

Neem contact met de bank of hypotheekverstrekker op om het probleem uit te leggen, een bank is tevens niet gebaat bij een gedwongen verkoop dus zal meestal tot een oplossing willen komen. Vraag in geval van verlies van uw baan een opschorting van de betaaltermijnen aan. Laat de hypotheekrenteaftrek per maand verrekenen via de Belastingdienst in een voorlopige teruggaaf. Gemeenten bieden soms een tijdelijke aanvulling op uw inkomen aan, een zogenoemde woonkostenvegoeding. Vraag de GKB, Gemeentelijke Krediet Bank vragen om te bemiddelen tussen u en uw schuldeisers. Vraag wanneer u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheekgarantie na, of u in aanmerking komt voor de woonlastenfaciliteit.

Hypotheek niet meer kunnen betalen